واکنش مجلس و دولت به تروریستی خواندن سپاه توسط اروپا/ به پای خود شلیک نکنید!

واکنش مجلس و دولت به تروریستی خواندن سپاه توسط اروپا/ به پای خود شلیک نکنید!
وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با بورل تروریستی خواندن سپاه را شلیک به پای خود اروپا خواند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به تلاش اروپا برای قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی، طرحی دوفوریتی را آماده کردند.

به گزارش خبرنگار نجواخبر، مجلس و دولت به اقدام اتحادیه اروپا برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران واکنش نشان دادند.

اولین واکنش، متعلق به وزیر امور خارجه است؛ وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با بورل تروریستی خواندن سپاه را شلیک به پای خود اروپا خواند و به پارلمان اروپایی هشدار داد که به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشد و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کند و گفت: پاسخ و واکنش ایران متقابل خواهد بود.

امیرعبداللهیان در این گفت‌وگو با بیان اینکه متأسفانه شاهد صدور پیش نویس یک قطع‌نامه احساسی، تند و غیر حرفه‌ای از سوی پارلمان اروپا بودیم که در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت است، عنوان کرد: ما بارها گفته‌ایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تأمین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

وی اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین را به نوعی شلیک به پای خود اروپا خواند و با اشاره به واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپایی هشدار داد که به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشد و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کند. او در این گفت‌وگو، اقدام اروپا را شلیک به پای خود توصیف کرد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در واکنش به تلاش اروپا برای قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی، طرحی دوفوریتی را آماده کردند که با تصویب آن نیروهای مسلح کشورهای عضو اتحادیه اروپا از سوی ایران به عنوان تروریست قلمداد می‌شوند.

متن کامل طرح دو فوریتی نمایندگان برای تحریم نیروهای مسلح کشورهای عضو اتحادیه اروپا به شرح زیر است:


«طرح اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان سازمان تروریستی توسط پارلمان اروپا

ماده ۱ - به منظور اقدام متقابل در برابر مصوبه پارلمان اروپا که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را که به‌ عنوان یکی از ارکان حاکمیتی کشور شناخته می‌شود، به عنوان سازمان تروریستی شناخته است، برابر این قانون کلیه نیروهای نظامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در غرب آسیا و همچنین سازمان‌های مرتبط با این نیروها به عنوان تروریست اعلام می‌شوند و هرگونه همکاری با این نیروها، همکاری در اقدام تروریستی محسوب می‌گردد.

تبصره - با توجه به اینکه اجرایی شدن مصوبه پارلمان اروپا نیازمند تصویب آن توسط دولت‌های عضو می‌باشد، اجرای این قانون توسط دولت جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح، مستلزم اجرایی شدن مصوبه پارلمان اروپا می‌باشد.

ماده ۲ - دستگاه‌های اطلاعاتی مکلفند فهرست فرماندهان نیروهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا را جهت پیگیری‌های قضائی در اختیار قوه‌قضائیه جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.

ماده ۳- وزارت امور خارجه موظف است از ظرفیت‌های حقوقی و سیاسی برای خروج نیروهای نظامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا از منطقه استفاده نماید.

ماده ۴ - کلیه کشورهایی که به هر صورت از تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به‌ عنوان سازمان تروریستی تبعیت نمایند، مشمول عمل متقابل می‌گردند.

ماده ۵ - دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران همکاری کرده و از این جهت در معرض آسیب قرار می‌گیرند، حمایت‌های لازم را به عمل آورد.»

گفتنی است روز چهارشنبه ۲۸ دی ماه متممی در پارلمان اروپا تصویب شد که خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست موسوم به «فهرست تروریستی» اتحادیه اروپا است. این درخواست با ۵۹۸ رأی مثبت مورد توافق اعضای پارلمان اروپا قرار گرفت. گفتنی است قطع‌نامه کلی‌تر که «پاسخ اتحادیه اروپا به تظاهرات‌ها و اعدام‌ها در ایران» نام گرفته امروز (پنجشنبه) قرار است به رأی گذاشته شود و در صورت تصویب قطع‌نامه، متمم مذکور هم به عنوان بخشی از آن قطع‌نامه تصویب‌ شده تلقی خواهد شد.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/15245

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.