انتقاد یک نماینده مجلس:

بهینه‌سازی سوخت چه شد؟/ قیمت کالاهای کالابرگ باید مطابق با شهریور سال قبل باشد

بهینه‌سازی سوخت چه شد؟/ قیمت کالاهای کالابرگ باید مطابق با شهریور سال قبل باشد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قرار بود ماخذ قیمت ها شهریور سال ۱۴۰۰ باشد که این مهم در کشور عملیاتی نشده و این خلاف قانون است.

به گزارش نجواخبر، علی نیکزاد در نشست علنی امروز (سه شنبه، 18 بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در جمع بندی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد بررسی عملکرد منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها با محوریت تبصره(14) قانون بودجه سال 1401 کل کشور، خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه، گفت: ما دیگر لایحه نداریم، شما نماینده نیز بوده‌اید، در حال حاضر قانون داریم و قانون فصل الخطاب است و باید گزارش‌ها طبق قانون بودجه 1401 ارائه شود.

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مطابق با حکم بند (ص) تبصره یک دولت موظف بوده در صورت حذف ارز ترجیحی از کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی نسبت به پرداخت مابه التفاوت آن به صورت کالابرگ اقدام کند. قرار بود ماخذ قیمت‌ها شهریور سال 1400 باشد که این مهم در کشور عملیاتی نشده و این خلاف قانون است.

وی افزود: اطلاع دارم که برخی از وزارتخانه های ذیربط اعلام می‌کنند که مردم از این موضوع استقبال نکرده‌اند، این اظهارنظر را قبول نداریم. کالابرگ الکترونیک به صورت پایلوت در برخی از استان‌ها در حال انجام است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: طبق بند ب ماده 39 قانون برنامه ششم توسعه و تبصره آن دولت دریافت و پرداختی های قانون هدفمندی یارانه‌ها را به همراه لایحه بودجه سالانه و درج منابع و مصارف در قالب ردیف های مستقل و جداگانه باید ارائه می‌کرد اما متأسفانه در لایحه بودجه سال آینده به این حکم توجه نشده است.

نیکزاد با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال 1402، 56 هزار میلیارد تومان برای یارانه نان در نظر گرفته شده اما براساس برآوردهای صورت گرفته این موضوع حداقل به 100 هزار میلیارد تومان نیاز دارد، ادامه داد: طبق مفاد جز 6 بند الف تبصره 14 سازمان هدفمندی یارانه‌ها مکلف بوده منابع حاصل از حذف یارانه خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت و مالیات بر ارزش افزوده گاز و فرآورده های نفتی را به مبلغ 48.5 هزار میلیارد تومان به یارانه نان اختصاص دهد در صورتی که طبق تکلیف ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده منابع دریافتی از مالیات بر ارزش افزوده گاز و فرآورده نفتی باید در بودجه شهرداری‌ها مورد استفاده قرار بگیرد. اختصاص آن به یارانه نان جای کار دارد.

وی عنوان کرد: در جلسه گذشته اعلام کردید از 10 درصد که مجوز آن را دریافت کرده‌اید قصد دارید آن را اعمال کنید اما مطابق بند الف تبصره 18 قانون بودجه سال 1401 از محل تبصره 14، 23 هزار میلیارد تومان و 13 هزار میلیارد تومان مانده سال 1400 است که در جهت حمایت از تولید و اشتغال باید تا پایان دیماه سال جاری پرداخت می‌شد که این موضوع نیز محقق نشده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: طبق ردیف 8 جدول مصارف تبصره 14 قانون بودجه سال جاری 24 هزار و 500 میلیارد تومان در جهت حمایت از تولید در بخش انرژی به ویژه بهره گیری از ظرفیت های ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در بهینه سازی مصرف سوخت باید پرداخت می‌شد که این موضوع نیز انجام نشده است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قانون را مبنا قرار دهید، شما اعلام می‌کنید لایحه دولت 340 هزار میلیارد تومان بوده و مجلس آن را به 640 هزار میلیارد تومان افزایش داده یک قانون است. شما برای سال 1402 حدود 660 هزار میلیارد تومان پیشنهاد داده‌اید. در منابع و مصارف تبصره 14 سال آینده را از اکنون انضباط مالی لحاظ شود تا بعدا اعلام نکنید که در لایحه بودجه سال 1402 چه چیزی را پیشنهاد کردید.

وی گفت: طبق ماده 29 باید برای صدا و سیما ترمیم حقوقی لحاظ می‌شد که این موضوع نیز انجام نشده است. همچنین مسائل حوزه تأمین و توزیع دارو نیز مورد توجه قرار گیرد.

 


لینک کوتاه https://najvakhabar.ir/news/15768

دیدگاه‌ها

در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

آخرین مطالب