خبر خوش، افزایش ۶۶ درصدیِ نرخِ صادراتِ صنعت فولاد است که برای کشور ارزآفرینی قابل توجهی داشته است. براساس آخرین دادههای رسمی، امروز محصولات فولادی ایران به ۴۰ کشور دنیا صادر میشود و بازارهای جدید صادراتی برای این محصولات فراهم آمده است.
به گزارش نجواخبر، بر طبق دادهها، صادرات صنعت فولاد در سال گذشته ۷.۸ میلیارد دلار بوده که کارشناسان پیشبینی میکنند این رقم در سال ۱۴۰۳ افزایش یابد. این در حالی است که بر اساس آمار ارائه شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از عملکرد یکساله فولادسازان کشور در امر صادرات، زنجیره فولاد با جهش ۶۶ درصدی صادرات در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از ۳۰ میلیون تن فراتر رفته که درآمد ۷.۶ میلیارد دلاری را رقم زده است.
در عین حال، نرخ تولید انواع محصولات فولادی در سال ۱۴۰۲ رشد ۵.۸ درصدی داشته است. این رشد در کنار افزایش ۶۶ درصدی صادرات این حوزه، به معنای اثرگذاری هرچه بیشتر صنعت فولاد در تولید ناخالص ملی و در توسعه ذخایر ارزی کشور است، این آمارهای صعودی به معنای نقش آفرینی فولاد در «جهش تولید» و ارتقای اقتصاد ملی است.
امروزه فولاد مبارکه به تنهایی سهم ۱.۵ درصدی از تولید ناخالص ملی دارد و سهم صنعت فولاد در تولید ناخالص ملی ۵.۵ درصد است. ایران خوشبختانه در فهرست ده کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان جای گرفته و با وجود تمام مشکلات و تحریمهای ظالمانه، توانسته جای خود را در بازارهای جهانی باز کند.
در این شرایط، وظیفهی مسئولان وزارت صمت و اقتصاد، حمایت هرچه بیشتر از صنایع فولاد ملیست؛ اگر میخواهیم به شعارِ «جهش تولید با مشارکت مردمی» جامه عمل بپوشانیم، باید تلاش کنیم که سهم صنایع فولادی از تولید ناخالص ملی به ۱۰ یا حتی ۱۵ درصد برسد؛ بدون تردید، جهش ۶۶ درصدی صادرات فولاد، اولین گام محکم در این مسیر است، گامهای بعدی باید محکمتر برداشته شود.
مرتضی بلوکی، کارشناس رسانه