بر اساس این گزارش، عملکرد تجمیعی این واحد تا پایان آذر ۱۴۰۳ حاکی از آن است که در طول سالهای اخیر مدارک فنی برای بیش از 7300 قطعه تدوین شده است و علاوه بر این، 90 تجهیز و 2275 قطعه به طور کامل بومی سازی و ساخت داخل شده و مجموع صرفهجویی حاصل از بومیسازی با احتساب ضرایب فنی به ۱4 میلیون یورو رسیده است. این اقدامات نشاندهنده رشد و توسعه چشمگیر در توان داخلیسازی صنعت کشور و حمایت بیش از پیش تولیدکنندگان داخلی است.
به گزارش نجوا خبر، سیدحجت میراسدی مدیر مهندسی کارخانه و بومیسازی فولاد سنگان اعلام کرد: در سال گذشته 1750 نسخه مدرک فنی تدوین و 130 قطعه نیز بومیسازی گردید. همچنین صرفهجویی ارزی معادل 2 میلیون یورو از محل بومیسازی قطعات و تجهیزات به دست آمده و این دستاوردها، بخشی از برنامه کلان این واحد در جهت کاهش وابستگی به واردات و ارتقای سطح فناوری داخلی است.
بر اساس این گزارش، عملکرد تجمیعی این واحد تا پایان آذر ۱۴۰۳ حاکی از آن است که در طول سالهای اخیر مدارک فنی برای بیش از 7300 قطعه تدوین شده است و علاوه بر این، 90 تجهیز و 2275 قطعه به طور کامل بومی سازی و ساخت داخل شده و مجموع صرفهجویی حاصل از بومیسازی با احتساب ضرایب فنی به ۱4 میلیون یورو رسیده است. این اقدامات نشاندهنده رشد و توسعه چشمگیر در توان داخلیسازی صنعت کشور و حمایت بیش از پیش تولیدکنندگان داخلی است.
وی افزود : در حوزه فنی، بومیسازی و تولید تجهیزات خطوط تولید همچون کراشرها، آسیابهای گلولهای و نیمهخودشکن با لاینرهای فلزی و لاستیکی، پمپهای اسلاری، و سایر تجهیزات استراتژیک به انجام رسیده است. همچنین در سیستمهای انتقال مواد قطعاتی نظیر انواع پولیها، درامها، شافتها، گیربکسها و بلت کلینرها برای سایتهای مختلف نیز بومیسازی شدهاند.
تدوین 7300 نسخه مدرک فنی در مسیر استقلال صنعتی
میراسدی گفت: همچنین موفق به تولید و بهینهسازی فیلترهای پارچهای و ممبرانها در فیلتر پرسها،مگنت سپراتور و رولراسکرین و فیدر در خطوط کنسانتره و گندلهسازی شده ایم. این موارد نقش مهمی در بهبود فرایندهای تولید ،عدم وابستگی به واردات و کاهش هزینههای ارزی داشته و روند بومیسازی نشان میدهد که شاخصهای این حوزه طی سالهای اخیر به طور پیوسته افزایش یافته است، به نحوی که تعداد مدارک فنی تدوینشده از 750 نسخه در سال 1399 به 1750 نسخه در پایان سال 1402 رسیده است.
رشد 130 درصدی بومیسازی قطعات فولاد سنگان در چهار سال گذشته
از طرفی تعداد قطعات بومیشده از 40 قطعه به 130 قطعه و صرفهجویی ارزی بدون احتساب ضرایب فنی نیز از 600 هزار دلار به 2 میلیون یورو افزایش یافته است. این رشد تصاعدی نشان از سیاستگذاری اصولی و توجه ویژه به حوزههای مهندسی، توسعه فناوری و نهایتا توان و دانش فنی سازندگان داخلی دارد.
میراسدی در ادامه از ظرفیتها و اقدامات موثر این واحد در حوزه بومی سازی گفت و اظهار کرد: موفقیتهای اخیر بومیسازی و مهندسی کارخانه، گامی ارزشمند در راستای ارتقای توان مهندسی کشور و کاهش وابستگی به واردات محسوب میشود. برنامههای سال 1403 نیز ادامهدهنده این مسیر بوده و با تمرکز بر مهندسی معکوس، بهینهسازی فرایندها و افزایش سهم داخلیسازی به پیش خواهد رفت.
این گزارش نشاندهنده دستاوردهای قابلتوجه در حوزههای مهندسی معکوس، بومیسازی قطعات و تجهیزات، و صرفهجویی ارزی است.
جهاد خودکفایی صنعتی فولادسنگان، این بار بومی سازی لاینر هندلر هفت محوره در کشور
وی ادامه داد : شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با بومیسازی دستگاه لاینرهندلر هفت محوره در کشور، موفق به صرفهجویی 2.5 میلیون یورویی در کشور شد. این اقدام به کاهش وابستگی به واردات و تقویت تولید انجامیده و همزمان نقشی اساسی در توسعه زیرساختهای صنعتی و بهبود بهرهوری در صنعت فولاد و تولید کنسانتره کشور ایفا میکند.
شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان، بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کنسانتره و گندله سنگ آهن در ایران، با ظرفیت تولید سالانه 5 میلیون تن، در راستای کاهش وابستگی به واردات و ارتقای توان تولید داخلی، پروژه بومیسازی دستگاه لاینرهندلر هفت محوره را به مرحله اجرا درآورد. این پروژه با اهدافی همچون کاهش هزینهها، افزایش بهرهوری عملیاتی، کاهش ریسکهای ایمنی در فرایندهای تولید، و ارتقای دانش فنی داخلی تعریف شده است. این تجهیز مخصوص که پیش از این تنها به صورت وارداتی از استرالیا و کشورهای دیگر تأمین میشد، اکنون برای اولین بار در کشور با فناوری بومی ساخته شده است.
شرکت فولاد سنگان، در راستای حمایت از تولید داخل و فرمایشات مقام معظم رهبری، با پایش و انتخاب شرکتهای دانشبنیان داخلی فعال در حوزه ساخت ماشینآلات سنگین، همکاری گستردهای را آغاز کرده است. این شرکت به دلیل نبود نمونه داخلی از لاینرهندلر 7 محوره، فرایند طراحی، مهندسی و ساخت آن را به کمک شرکت داخلی به سرانجام رساند و به گفته مسئولان این شرکت، این پروژه در مدت 6 ماه تحقیق و توسعه توانست به سرانجام برسد.
مزایای بومیسازی دستگاه لاینرهندلر
|
کاهش هزینهها
|
کاهش هزینههای تأمین تجهیزات وارداتی و توقفهای تولید
|
افزایش بهرهوری عملیاتی
|
بهبود زمانبندی تولید و بهینهسازی استفاده از منابع و نیروی کار
|
کاهش ریسکهای ایمنی
|
کاهش قابلتوجه از حوادث و آسیبهای جانی
|
ارتقای دانش فنی
|
توسعه مهارتها و توانمندیهای مهندسان و متخصصان داخلی
|
افزایش تولید نهایی و صرفهجویی ۲.۲ میلیون یورویی
|
میراسدی ادامه داد: صرفهجویی 2.5 میلیون یورویی، یکی از دستاوردهای برجسته این پروژه بود. فولاد سنگان با این اقدام موفق به کاهش وابستگی به تجهیزات خارجی و همزمان بهبود بهرهوری تولید شده است؛ این صرفهجویی نه تنها در سطح مالی، بلکه در زمینههای فنی و راهبردی نیز تأثیر مثبتی داشته و باعث شده تا شرکت بتواند بهطور مؤثرتری به سمت اهداف تولیدی خود حرکت نماید. این اقدام علاوه بر تأمین سریعتر نیازهای خط تولید کنسانتره، به تقویت زیرساختهای دانشبنیان کشور نیز کمک میکند. بومیسازی این تجهیزات از خروج مقادیر قابل توجهی ارز جلوگیری کرده و همچنین باعث افزایش ایمنی کارکنان در خط تولید شده است.
شرکت فولاد سنگان همچنان به حمایت از تولید داخلی و توسعه فناوریهای جدید در صنایع معدنی ادامه خواهد داد. این دستاوردها نشاندهنده اهمیت بومیسازی تجهیزات کلیدی در صنعت فولاد کشور و تأکید بر نقش شرکتهای دانشبنیان در این مسیر است.